Yazılımcılar başta olmak üzere internet ile uğraşan birçok kişi yapmış olduğu geliştirmeleri doğrudan canlıya aktarmak istemez....
Geçtiğimiz hafta yayınlamış olduğum yazıda Search Console üzerinden nasıl daha fazla anahtar kelime tespit edeceğimizden söz etmiştim. Yazının sonunda da bir sonraki yazıda Search Analytics for Sheets eklentisinin nasıl kullanılacağını anlatacağımı eklemiştim. Bu yazı içerisinde Search Analytics for Sheets hakkında daha detaylı bilgi verecek, nasıl kullanacağınız konusunda adım adım anlatmaya çalışacağım.
Search Analytics for Sheets Nedir?
Search Analytics üzerinden belli filtrelemeleri bir araya getirerek kombinasyonlar oluşturmak zordur. Bu problemi çözmek için her ne kadar CSV indirmek bir çözüm gibi gözüksede, tam anlamıyla aslında hiç bir zaman beklentileri karşılayamamaktadır. Bu aşamada devreye giren Search Analytics for Sheets, Google e-tablolar üzerinden verilerimizi kombinasyonlar oluşturarak almamıza imkan tanıyor. Buna ek olarak verileri yedekleme imkanı da sunuyor. Search Console’un 90 gün öncesinin verilerini sildiğini göz önüne alırsak eğer, kaybedeceğimiz verilerin de önüne geçebiliyoruz. Eklentinin en ilgi çekici noktası ise tamamıyla ücretsiz olması oluyor.
Verileri alırken API desteğinden faydalanması sebebiyle de, normalde Search Console üzerinden görebildiğimiz veriden çok daha fazlasına sahip olmamızı sağlıyor. Adım adım ilerleyecek olursak eğer, eklentinin nasıl kurulacağı konusuyla başlayabiliriz.
Search Analytics for Sheets Nasıl Kurulur?
Bu aşamadan sonra eklentiyi başarılı bir şekilde kurmuş olacaksınız. Şimdi de eklentiyi nasıl kullanabileceğiniz konusunda adım adım bilgi veriyor olacağız.
Search Analytics for Sheets Nasıl Kullanılır?
Search Analytics for Sheets ile Yedekleme Nasıl Yapılır?
Eklentinin diğer ilgi çekici noktalarından bir tanesi olan yedekleme özelliği sayesinde, Search Console’dan geçmiş datanız silinse bile ulaşma imkanına sahip olacaksınız. Bunu sağlamak için de, eklenti üzerinden bir kaç kolay adım gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Yedekleme işlemi için eklentide yer alan Backups kısmına geçiniz. Ardından da aynı veri alacak gibi çeşitli filtreleme işlemlerini gerçekleştiriniz. Site, Periyot, Sorgular için tercihleri belirledikten sonra Enable Backup butonuna basıyorsunuz.
Ardından yedekleme işlemi için de düzenlemeleri başarıyla tamamlamış oluyorsunuz.
Bu Veriler ile Neler Yapılabilir?